Mengenai Kami

Pusat Strategik dan Risiko (PSR) telah menukar nama daripada Pusat Strategik Universiti (PSU) bermula pada 5 November 2020 melalui edaran PEKELILING PENTADBIRAN BIL. 34/2020

Pusat Strategik dan Risiko (PSR) merupakan sebuah entiti di bawah penyeliaan Pejabat Naib Canselor.

Pada bulan April 2015, pusat ini ditransformasikan kepada Pusat Strategik Korporat (PSK) dan ditempatkan di bawah seliaan Pejabat Penolong Naib Canselor (Pembangunan Korporat dan Pengurusan Kualiti).

Bermula tahun 2018, Pusat Strategik Korporat telah diletakkan di bawah penyeliaan Pejabat Naib Canselor dan ditukarkan nama kepada Pusat Strategik Universiti (PSU) pada Mac 2019 sehingga terkini.

Visi

Menjadi peneraju pembangunan insan seimbang dan holistik bercirikan keusahawanan bagi kesejahteraan global.

Misi

Kami membantu dalam menyediakan program akademik dan latihan berkualiti dan releven, penyelidikan dan inovasi dengan nilai komersial tinggi, perkhidmatan yang efektif dan efisien dan mengutamakan persekitaran kondusif serta memenuhi tanggungjawab sosial

Objektif

Membangunkan Pelan Strategik Universiti Selari dengan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi)